AGENCIJA ZA RURALNI RAZVOJ - SREMSKA MITROVICA
 
13.05.2017.
Mitrovčani u poseti Sajmu poljoprivrede

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica organizovaće sutra kolektivni odlazak oko stotinak poljoprivrednika sa teritorije grada na tradicionalni 84. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

„Za posetu Sajmu izabrali smo nedelju, 14. maj, kada je neradni dan i kada poljoprivrednici imaju najmanje posla na svojim imanjima. Obzirom na izuzetno veliko interesovanje mitrovačkih poljoprivrednika za Sajam, već smo obezbedili i dodatne ulaznice i dodatni prevoz, tako da ćemo sigurno do kraja Sajma ići organizovano još jedan dan. Poljoprivrednicima će poseta Sajmu najviše značiti što će tamo moći da vide i nabave mehanizaciju po povoljnim sajamskim cenama, a potom i konkurišu za povrat dela sredstava kod Pokrajinskog sekretarijata ili kod Ministarstva za poljoprivredu“, rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije.

www.ozon.rs SAZNAJTE VIŠE

04.05.2017.
PETAR SAMARDŽIĆ, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska MitrovicaZa kvalitetniji život na selu

Vršilac dužnosti direktora Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica Petar Samardžić nedavno je sa predstavnicima 10 udruženja građana potpisao ugovor o finansiranju njihovih aktivnosti u ovoj godini.
Za ove namene ukupno je bilo predviđeno 1,5 miliona dinara iz gradskog budžeta, a sredstva su dobila sledeća udruženja: Udruženje „Pčelari Fruške gore“ iz Grgurevaca (40.015), Udruženje odgajivača ovaca i koza „Sirmium“ iz Ležimira (150.000), Društvo pčelara „Jovan Živanović“ iz Sremske Mitrovice (81.840), Asocijacija stočara Srema i Mačve iz Sremske Mitrovice (355.000 dinara), Udruženje odgajivača stoke „Farmer SM“ iz Sremske Mitrovice (50.000), Klub odgajivača ukrasnih i sremskomitrovačkih golubova „SREMSKOMITROVAČKI PREVRTAČ“ iz Sremske Mitrovice (36.500 dinara), Udruženje Ruralni Centar „Sova“ iz Sremske Mitrovice (85.100), Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Sremske Mitrovice (120.000 dinara), Udruženju građana „Kanis“ iz Sremske Mitrovice (300.000 dinara), Udruženje povrtara „Ravnjanska kapija“ iz Ravnja (280.000 dinara).

www.m-novine.com SAZNAJTE VIŠE

20.04.2017.
PETAR SAMARDŽIĆ ZA SREMSKE VESTI: Sremačka ravnica, Fruškogorje i reka Sava imaju ogroman potencijal za razvoj seoskog turizma!

Da je poljoprivreda glavna privredna grana u Sremu, jedan od primera je da obuhvata proizvodnju žitarice i industrijskog bilja. U dolinama Fruške gore razvijeno je vinogradarstvo, a važno je i stočarstvo. Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, u intervjuu za Sremske Vesti, kaže da svaka poljoprivredna grana u Sremu može da bude unosan posao.

www.sremskevesti.rs SAZNAJTE VIŠE

13.04.2017.
Sremci na Poljoprivrednom sajmu u Komendi: Iskustva iz Slovenije

Pre deset dana Mitrovčani su ugostili poljoprivrednike iz slovenačkog grada Komenda, u okviru nastavka saradnje ova dva grada, priredivši im obilazak poljoprivrednih gazdinstava i seoskih domaćinstava, svinjarskih i govedarskih farmi, kao i klanicu „Mitros“. Proteklog vikenda Mitrovčani su uzvratili posetu Komendi, zajedno sa kolegama iz Opštine Irig. Oni su posetili veliki poljoprivredni sajam koji se u Komendi, na hipodromu, održava preko 20 godina, dva puta godišnje, sa preko 650 izlagača. U pitanju je jedan od većih poljoprivrednih sajmova u našem regionu, gde je moguće videti mehanizaciju i opremu za poljoprivredu, šumarstvo, komunalne delatnosti, građevinarstvo, kao i stoku, stočnu hranu i još mnogo toga.
Delegaciju iz Srema predvodili su Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Fedor Pušić, direktor Agencije za ruralni razvoj Opštine Irig.

www.m-novine.comSAZNAJTE VIŠE

 

Svetog Dimitrija br. 6
22000 Sremska Mitrovica
info@arrsm.rs
Telefon/fax: 022/610-573

Osnivač i jedini član „Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica“ doo, Sremska Mitrovica je Grad Sremska Mitrovica, a upravljanje je organizovano kao jednodomno.

 

Vremenska prognoza
Kursna lista
 

AGENCIJA ZA RURALNI RAZVOJ Sremska Mitrovica| www.arrsm.rs | © 2013. all rights reserved

-->