Wednesday , May 29 2024

POKRAJINSKI KONKURSI ZA POLjOPRIVREDNIKE – VIŠE BODOVA ZA ONLAJN PRIJAVE

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je osam konkursa koji su otvoreni do 7. odnosno 18. aprila. Dva konkursa se odnose na pčelare, ostali za nabavku plastenika, za nabavku protivgradne zaštite, za sisteme za navodnjavanje, a otvoreni su i konkursi za organsku proizvodnju, nabavku kvalitetnih priplodnih grla, kao i konkurs za podršku mladima u ruralnim područjima.

Kako je rekla Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, na konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima mogu da konkurišu mladi poljoprivrednici čija su gazdinstva otvorena nakon 1. aprila 2022. godine. Agencija stoji na raspolaganju za pomoć i podršku poljoprivrednicima prilikom podnošenja zahteva na sve otvorene konkurse.

Pavlović je posebno naglasila da je puštena u rad digitalna platforma AgroSens, koja pruža podršku poljoprivrednicima u praćenju stanja useva i planiranju poljoprivrednih aktivnosti. Registracijom na ovu platformu, poljoprivrednici ostvaruju pravo na dodatne bodove prilikom prijave na neki od pokrajinskih konkursa. AgroSens digitalna platforma kroz isti korisnički nalog omogućava pristup celom sistemu – AgroSens veb aplikaciji, koja pruža komforan rad na računaru i AgroSens Android aplikaciji koja mobilni telefon pretvara u novi korisni alat za poljoprivrednika.

Dušica Pavlović je pozvala poljoprivrednike da se registruju na ovoj platformi, putem linka www.agrosens.rs, a sve potrebne informacije mogu dobiti u prostorijama gradske Agencije za ruralni razvoj.

 

 

Proverite takođe

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. …