Wednesday , June 7 2023
Početna / Aktuelnosti / Knjige za osnovce u Sremskoj Rači poklon direktorice ARR

Knjige za osnovce u Sremskoj Rači poklon direktorice ARR

Sremska Rača – Povodom Dečje nedelje, Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, Grada Sremska Mitrovica, posetila je OŠ „Branko Radičević” Odeljenje u Sremskoj Rači i poklonila učenicima komplete lektira i drugih knjiga.

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica đacima Osnovne škole „Branko Radičević” Odeljenja u Sremskoj Rači donela je na poklon knjiga čime je nastavljena tradicija podele ovakvih poklona svim našim školama u selima.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, Grada Sremska Mitrovica rekla je tom prilikom: „Najveća nacionalna manifestacija Dečja nedelja i ove godine se obeležava u našim selima, ove godine pod nazivom „Šta deci treba da rastu do neba”. Ovo je najlepši deo mog posla kada obilazim decu i kada dajem poklone deci i da je odgovornost svih nas, mene na samom početku kao majke, da stvaramo uslove za našu decu koji su podsticajni, da se oni razvijaju i da rastu i da izrastu u zdrave i dobre ljude.

Učenicima u Sremskoj Rači će kompleti školske lektire i druge knjige biti veoma korisni, a nadležni svako ulaganje u obrazovanje, vide kao ulaganje decu i našu budućnost.

Aleksandar Vojisavljević direktor Osnovne škole „Branko Radičević” Kuzmin koja ima područna odeljenja u Sremskoj Rači i u Bosutu kaže: „Iskoristio bih priliku da se zahvalim gospođi Dušici Pavlović i svim ljudima iz Agencije za ruralni razvoj na ovom divnom poklonu, divnim knjigama i u ime svih učenika i svih nastavnika. Ubeđen sam da će nam značiti ova pomoć, kao i prošlogodišnji poklon našoj školi, na čemu se još jednom zahvaljujem, to su četiri geografske karte koje znače svim našim učenicima i zaposlenima u nastavi. U školi u Kuzminu ima 275 učenika, ovde u isturenom odeljenju u Sremskoj Rači imamo 20 učenika i imamo deset predškolaca.”

Dečija nedelja je prilika da podsetimo da deca treba da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri.

Proverite takođe

Javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov produžen je do 15. maja!

Uputstvo za prijavu subvenciju možete pronaći na sajtueagrar.gov.rs