Friday , July 19 2024

MITROVICA ČESTITA DAN GRADA BANjOJ LUCI

Povodom Dana Grada Banja Luke, predstavnici Grada Sremska Mitrovica prisustvovali su ceromoniji obeležavanja 77 godina oslobođenja od fašizma.

Sremsku Mitrovicu predstavljala je delegacija u sastavu gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić i direktorica Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović.

Gradonačelnica Milovanović položila je venac na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima bratskog grada, Banja Luke.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković zahvalio se prisutnim delegacijama, istakavši da na ovaj dan, zajedno sa svojim prijateljima, Banja Luka se priseća hiljada onih koji su se borili protiv fašizma, šaljući poruku mira i slobode
PROBUS VINOVA LOZA NA POKLON BANjALUČANIMA

Uz brojne zvanice i prigodan kulturno-umetnički program u Banskom dvoru održana je svečana akademija povodom Dana grada Banja Luke.

Tokom obraćanja na svečanoj akademiji, gradonačelnik Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo velikim brojem prisutnih zvanica na svečanosti kada se obeležava 77 godina od oslobođenja Banja Luke, rekavši da se čovek gleda po tome koliko ima priajtelja, te da se ta izreka može primeniti i na gradove.

Svečanoj akademiji prethodila je razmena poklona. Delegacija Sremske Mitrovice poklonila je gradonačelniku Banja Luke korpu mitrovačkih suvenira u kojoj se nalazilo i nekoliko čokota vinove loze, sorte Probus, sa željom da se bratski i prijateljski odnosi Banja Luke i Sremske Mitrovice šire kao loza koja je doneta Banjalučanima sa Fruške gore.

Proverite takođe

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. …