Monday , September 25 2023
Početna / Aktuelnosti / Počela akcija prikupljanja pesticidnog otpada

Počela akcija prikupljanja pesticidnog otpada

Nakon najava u medijima u prethodnom periodu, kao i ranije održanog radnog sastanka u Gradskoj kući, u ponedeljak, 7. juna je startovala akcija prikupljanja pesticidnog otpada u mitrovačkim selima. Radnici Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica su sakupljanje ambalaže od upotrebe sredstava za zaštitu bilja počeli u Sremskoj Rači, Bosutu, Staroj Binguli, Divošu i Čalmi.

Direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Dušica Pavlović, posetila je Bosut i Čalmu i tom prilikom se upoznala sa situacijom na terenu u smislu interesovanja i odziva poljoprivrednih proizvođača za učešćem u ovoj akciji koja doprinosi očuvanju životne sredine, a ujedno i omogućava poljoprivrednicima da dobiju potvrdu za pravilno odložen otpad koja će im biti neophodna prilikom konkurisanja za ostvarivanje prava za dodelu sredstava po različitim osnovama, od strane nadležnih organa.

Nakon prikupljenog pesticidnog otpada u gore pomenutim selima, akcija se dalje seli i u ostala naseljena mesta.

 

 

Proverite takođe

Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu

Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i …