Wednesday , May 29 2024

POTPISANI UGOVORI ZA NOVE KUĆE NA SELU

Ministarstvo za brigu o selu, i ove godine je raspisalo Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Podnosioci prijave na javni konkurs su supružnici/vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednik/ca koji ispunjavaju sve obavezno propisane uslove za učešće na javnom konkursu.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom, koju podnosioci prijave predlažu prilikom konkurisanja. Jedinica lokalne samouprave garantuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću, te vrši procenu tržišne vrednosti nekretnine.

Agenciji za ruralni razvoj, je zadužena za sprovođenje ovog konkursa kada su u pitanju porodice i kuće u mitrovačkim selima, i ove godine je veliko interesovanje mladih porodica za kupovinu kuće na selu.

Predat je veliki broj zahteva Ministarstvu, trenutno su odobrena četiri, a očekuju se i nova odobrenja, stoga pozivamo sve zainteresovane da što pre pronađu kuću na selu kako bi se na vreme krenulo u proceduru i blagovremeno podneli zahtevi.

Ovogodišnja prva četiri potpisana ugovora sa Minitarstvom su za supružnike Zeljković Božu i Mirjanu iz Laćarka (kuća u Ležimiru) i Petković Aleksandru i Zorana iz Manđelosa (kuća u Velikim Radincima), kao i za vanbračne partnere Milovac Draganu iz Kuzmina i Zarić Branislava iz Laćarka (kuća u Kuzminu) i Jovanović Milicu i Belić Miloša iz Radenkovića (kuća u Radenkoviću).

U ime Grada Sremska Mitrovica potpisivanju ugovora u Palati Srbija prisustvovali su pomoćnik gradonačelnice Bogdan Kuzmić i direktirica mitrovačke Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović.

Proverite takođe

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. …