Friday , May 24 2024

RASPISAN KONKURS ZA KUĆE NA SELU

RASPISAN KONKURS ZA KUĆE NA SELU

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva za brigu o selu, usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu.

Po rečima Dušice Pavloviće, direktorice Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Agencija i Grad Sremska Mitrovica, treću godinu za redom, svim ljudima sa teritorije Mitrovice koji ispunjavaju uslove konkursa, pružiće svu moguću tehničku i administrativnu pomoć, što podrazumeva instrukcije o uslovima konkursa, kao i popunjavanje potrebne dokumentacije.

Pavlović je dodala da jedina razlika u odnosu na prethodne godine jeste što su kategorije lica koja mogu da konkurišu proširene, te ove godine pored mladih bračnih i vanbračnih parova i samohranih roditelja i pojedinci koji nisu stariji od 45 godina mogu da konkurišu, bez obaveze bavljenja poljoprivredom, što je bio jedan od uslova prethodnih godina. Sve informacije mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj, na adresi Svetog Dimitrija broj 6.

Kako je rekla Danijela Stojiljković Savić, član komisije za procenu tržišne vrednosti nepokretnosti ispred jedinice lokalne samouprave, celokupna dokumentacija za nepokretnost za koju korisnici žele da konkurišu treba da bude pravno potpuno ispravna. To znači da u katastru ne postoji nijedna zabeležba na datom predmetu i da su nepokretnosti legalizovane kako bi zahtev bio pozitivno rešen. Takođe, ukoliko postoji sudski spor na datoj nepokretnosti nije moguće ostvariti pravo, kao i kod nerešenih imovinsko – pravnih odnosa. Ono što Ministartsvo po službenoj dužnosti proverava jeste da korisnici moraju da imaju sve izmirene poreske obaveze prema Republici Srbiji.

Lica koja mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom su pojedinci, samohrani roditelji, bračni parovi i vanbračni partneri, koji ispunjavaju sve propisane uslove za učešće na javnom konkursu.

Proverite takođe

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. …