Wednesday , May 29 2024

UZ OPERATIVNU LOKALNU SAMOUPRAVU DO KUĆE NA SELU

Ministarstvo za brigu o selu je sredinom 2021. godine raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i u vezi sa tim Grad Sremska Mitrovica i Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, bili su vrlo operativni kako bi što više zainteresovanih porodica ostvarilo pravo na ovu vrstu podrške. Agencija za ruralni razvoj je svim zainterosovanim licima pružila administrativno tehničku pomoć prilikom konkurisanja za sredstva, posebno u delu procene tržišne vrednosti kuća sa okućnicom, gde je korisnicima na raspolaganju bilo više gradskih uprava.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu, kupljeno je 15 kuća na ovaj način. Svoj novi krov nad glavom, uz operativnu podršku lokalne samouprave i Agencije za ruralni razvoj, dom je dobilo 10 mladih bračnih parova, 3 para koji žive u vanbračnoj zajednici, kao i 2 samohrana roditelja. Šest porodica se već uselilo u nove kuće, dok većina radi na adaptaciji i rekonstrukciji objekata.

Prema najavama iz Ministarstva za brigu o selu, uskoro se očekuje drugi poziv za kupovinu kuća na selu, a građani će i ovaj put moći da računaju na podršku lokljlne samouprave.
Takođe, po osnovu Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za 2021. godinu, raspisanog od strane Zavoda za ravnoravnost polova, pravo na pomoć od po milion dinara za kupovinu kuće na selu ostvarila je porodica Stojčić iz Manđelosa, i porodice Andrić i Komnenović iz Martinaca.

Proverite takođe

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. …