Thursday , April 18 2024

OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLjE U MARTINCIMA

Na poljoprivrednom gazdinstvu Stojnić u Martincima, deca predškolskog uzrasta su učestvovala u sadnji biljaka u plasteniku i time simbolično obeležili Dan planete Zemlje, 22. april. Deca su imala priliku da se upoznaju sa biljkama, njihovom sadnjom, negom i svim fazama razvoja do krajnjeg proizvoda koji će završiti na tezgi.

Direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Dušica Pavlović, istakla je kako ovaj projekat ima, ne samo edukativni, nego i humanitarni karakter. Kako ona pojašnjava, „radi se o tome da je grupa pripremnog predškolskog programa, zajedno sa porodicom Stojnić, ušla u njihov plastenik i izvršila rasađivanje biljaka. Kada kažem da projekat ima edukativni karakter, mislim na to da će deca biti upoznata sa celim ciklusom razvoja biljaka. Pratiće proces od momenta sadnje pa sve do momenta prodaje. Kada kažem da ima humanitarni karakter, to znači da će svi prihodi od prodaje krajnjih poljoprivrednih proizvoda na kraju biti uplaćeni u humanitarne svrhe“, zaključuje Dušica Pavlović.

Porodica Stojnić je projekat osmislila i sprovela u delo u saradnji sa predškolskom ustanovom u Martincima, čime je omogućeno deci da od ranog uzrasta steknu svest o biljkama, njihovom značaju u kontekstu zaštite životne sredine, kao i izgrađivanju jednog zdravog odnosa prema celokupnoj prirodi.

Proverite takođe

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA SUBVENCIONISANU DODELU ZAŠTITNOG RAMA ZA UPOTREBLjAVANI TRAKTOR ZA 2024. GODINU

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA SUBVENCIONISANU DODELU ZAŠTITNOG RAMA ZA UPOTREBLjAVANI TRAKTOR ZA 2024. …