Wednesday , April 24 2024

Održan 15. Bazar tradicije u Čalmi

У суботу 14. августа, одржан је 15. Базар традиције у Чалми. У хладовини чалманског парка, окупљени су уживали у кувању котлића, расхлађеном пићу, разним ђаконијама, и занимљивом програму.

По речима Ранке Цвијетић, чланице чалманског удружења жена „Женски свет“, удружења жена из сремских села Бешенова, Босута, Лежимира, Бингуле, Шашинаца, презентовале су своје рукотворине, трудећи се да на оваквим манифестацијама покажу важност очувања традиције, посебно младим људима, који су у великом броју посетили овогодишњи Базар.

Ни овог пута нису изостале традиционалне игре попут скока у даљ, бацања камена са рамена, надвлачење конопца, у чему су се опробали и најмлађи, који су имали прилику да уживају у представи „Пепа прасе у Сирмијуму“, док се 18 такмичарских екипа надметало у кувању котлића.

Организатори манифестације су Удружење жена „Женски свет“ из Чалме, СУ „Спортикус КС“ Чалма уз подршку Града Сремска Митровица и митровачке компаније “Митрос”.

Чалманци су и овог пута доказали да су добри домаћини, па доброг дружења није фалило.

Proverite takođe

J A V N I P O Z I V za dodelu finansijske pomoći poljoprivrednim proizvođačima, koji su pretrpeli poljsku štetu prouzrokovanu olujnim nevremenom dana 19.07.2023. godine

J A V N I P O Z I V za dodelu finansijske pomoći poljoprivrednim …