Sunday , April 28 2024

Poseta Vili Davidović u Mandjelosu

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica je, zajedno sa Turističkom organizacijom Grada Sremska Mitrovica, u petak, 4. juna, posetila turističko domaćinstvo Vila Davidović u Manđelosu. Povod za posetu ovom domaćinstvu je, između ostalog, bio i sređivanje atarskog puta koji vodi do samog domaćinstva. Sastanak predstavnika Agencije i Turističke organizacije sa domaćinima u Vili Davidović je iskorišćen kako bi se predstavnici lokalne samouprave bliže upoznali sa stanjem na terenu i kako bi se prevazišle eventualne poteškoće sa kojima se susreću subjekti u sektoru seoskog turizma.

„Danas smo krenuli u obilazak seoskih turističkih domaćinstava Grada Sremska Mitrovica. Cilj ovih poseta je pružanje savetodavne i stručne pomoći, upoznavanje sa problemima koja imaju naša seoska turistička domaćinstva, kako bi te probleme i rešili. Danas se nalazimo u Vili Davidović, jednom prelepom mestu. Njihov dugogodišnji problem bilo je rešavanje problema prilaznog puta njihovom domaćinstvu. Upravo danas smo svedoci da se taj problem rešava“, rekla je Dušica Pavlović, direkorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

„Ovo je jedan od dokaza da Grad Sremska Mitrovica brine o seoskim turističkim domaćinstvima. Krenuli smo u obilazak svih domaćinstava kojih ima 16. Danas smo pričali sa vlasnicom vile, Anom, koja nam je ukazala na potrebe samog domaćinstva i na to sa kakvim se problemima ona susreće u svom poslovanju. Biće asfaltirano 1,5 kilometara puta do samog turističkog objekta i to je jedan od načina kako da poboljšamo turizam u Gradu Sremska Mitrovica“, dodao je Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

Proverite takođe

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za …