Friday , July 19 2024

MITROVČANI NA SAJMU PRIVREDE U MODRIČI

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica imala je svoje predstavnike na Sajmu privrede u Modriči, od 6. do 7. septembra. Na ovoj dvodnevnoj privrednoj manifestaciji učešće je uzelo 220 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta. Sajam je organizovala Razvojna agencija opštine Modriča, pod pokroviteljstvom opštine i uz podršku Vlade Repbulike Srpske.

Na Sajmu su bili izloženi industrijski i zanatski proizvodi, prehrambeni i proizvodi kućne radinosti, te održana modna revija, a održana je i izložba pljoprivrednih proizvoda, poljoprivredne mehanizacije, stoke i sitnih životinja.

Pčelarstvo „Tonda“, odnosno mladi pčelar Dragan Majkić iz Sremske Mitrovice, ponudio je med i različite proizvode od meda, kao i pčelarsku opremu, dok su žene iz “Zlatnog runa Sirmiuma” predstavile svoje prouzvode od vune, napravljene tradicionalnom tehnikom pustovanja.

Ovom akcijom Agencija nastavlja sa podrškom mitrovačkim proizvođačima u učešću na domaćim i međunarodnim sajmovima i manifestacijama, a u cilju promocije potencijala mitrovačkog ruralnog područja.

Sajam u Modriči je međunarodnog karaktera, a Agencija za ruralni razvoj je učešće uzela sa ciljem povezivanja stranih i lokalnih subjekata, preduzeća, poljoprivrednika, udruženja, ali  i privrednih komora Republike Srpske, Federacije BiH i zemalja u okruženju, kao i prezentacije novih proizvoda i usluga.

Proverite takođe

Peti međunarodni sajam voćarstva

Na Beogradskom sajmu je 25. januara otvoren Peti međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva Agro Belgrade  024. …