Wednesday , April 17 2024

Poseta prvog etno sajma “Izvorno iz Krajine” u Negotinu

Poseta prvog etno sajma “Izvorno iz Krajine” u Negotinu

Prvi etno-sajam “Izvorno iz Krajine”, koji su organizovale tri poljoprivredne savetodavne stručne službe iz Negotina, “Agroznanje” iz Zaječara i “Poljosavet” iz Knjaževca – uz podršku lokalnih samouprava i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – u gradu Hajduk Veljka je okupio više od 90 izlagača iz čitave Srbije.

Sektor za ruralni razvoj resornog ministarstva se, osim izrade Pravilnika za subvencije nacionalnog programa, bavi i očuvanjem tradicije, odnosno sela. Prvi etno-sajam s razlogom je održan u ovom kraju, koji je širom Srbije prepoznatljiv po vinu. Okupio je brojne učesnike iz sveta privrede, turizma i poljoprivrede. Sajmu su prisustvovali i predstavnici Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, kao i predstavnici Poljoprivredne stručne službe iz Sremske Mitrovice.

Otvaranje manifestacije su ulepšali učenici negotinskih škola trubač Leondardo Krstić, vokalne solistkinje Milena Marković i Magdalena Pitarević, frulaši Nemanja Stanojević i Milan Nikolić, harmonikaš Bojan Ducić i etno-grupa “Marinike”, a Sajam je obeležila panel-diskusija na temu organske proizvodnje o kojoj su, ispred resornog Ministarstva, govorili Ivana Simić savetnik i Aleksandar Bogićević pomoćnik ministra

 

Proverite takođe

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA SUBVENCIONISANU DODELU ZAŠTITNOG RAMA ZA UPOTREBLjAVANI TRAKTOR ZA 2024. GODINU

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA SUBVENCIONISANU DODELU ZAŠTITNOG RAMA ZA UPOTREBLjAVANI TRAKTOR ZA 2024. …