Monday , September 25 2023
Početna / Aktuelnosti / SREMSKI KULEN I SIR NA BELOM DVORU

SREMSKI KULEN I SIR NA BELOM DVORU

Članovi i partneri NALED-a okupili su se u četvrtak 12. septembra na tradicionalnom Septembarskom susretu. Više od 800 gostiju, državnih i lokalnih lidera, privrednika, predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora na Belom dvoru su obeležili kraj leta i početak nove sezone reformi za unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji.

Skup su otvorili predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladimir Novaković, direktorka Regionalne kancelarije Evropske investicione banke Dubravka Negre, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Gosti Septembarskog susreta imali su priliku da degustiraju više od 300 autentičnih specijaliteta iz svih krajeva Srbije koje je obezbedilo 35 lokalnih samouprava u članstvu NALED-a. Sremska Mitrovica se na “Ukusima Srbije” u okviru Susreta predstavila tradicionalnim suvomesnatim proizvodima i raznovrsnim kravljim sirevima. Posetioce štanda Vojvodine su oduševili domaći specijaliteti porodice Todošković iz Kuzmina – goveđi i svinjski kulen, domaća suva kobasica, dimljena pečenica i pikant šunka. Poljoprivredno gazdinstvo Žilić iz Martinaca, na vojvođansku trpezu je iznelo domaće polutvrde sireve – sa ljutom paprikom, crnim tartufima, dimljene.  Susretu su zajedno sa proizvođačima prisustvovali i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

“Zadovoljstvo je bilo prisustvovati na jednom ovakvom skupu kom je prisustvovao veliki broj državnih i lokalnih lidera, a još veće je zadovoljstvo što smo mogli da im u prelepom ambijentu Belog dvora ponudimo naše lokalne specijalitete, i prezentujemo potencijal Sremske Mitrovice i Srema kao značajne gastro turističke destinacije” – Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

Proverite takođe

Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu

Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i …