Wednesday , May 29 2024

Mitrovčani u poseti Sajmu poljoprivrede

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica organizovaće sutra kolektivni odlazak oko stotinak poljoprivrednika sa teritorije grada na tradicionalni 84. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

„Za posetu Sajmu izabrali smo nedelju, 14. maj, kada je neradni dan i kada poljoprivrednici imaju najmanje posla na svojim imanjima. Obzirom na izuzetno veliko interesovanje mitrovačkih poljoprivrednika za Sajam, već smo obezbedili i dodatne ulaznice i dodatni prevoz, tako da ćemo sigurno do kraja Sajma ići organizovano još jedan dan. Poljoprivrednicima će poseta Sajmu najviše značiti što će tamo moći da vide i nabave mehanizaciju po povoljnim sajamskim cenama, a potom i konkurišu za povrat dela sredstava kod Pokrajinskog sekretarijata ili kod Ministarstva za poljoprivredu“, rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije.

On je dodao da danas sajmovi nisu samo mesto gde nešto može da se kupi ili proda, nego da su sajmovi berze informacija gde može da se stupi u kontakt sa različitim subjektima iz oblasti agrara i ruralnog razvoja, napomenuvši da će Agencija za ruralni razvoj iskoristiti priliku da anketira izlagače i proveri zainteresovanost istih za učešće na poljoprivrednom sajmu koji Agencija planira da na jesen organizuje na sremskomitrovačkom hipodromu.

Troškove prevoza i karata za Sajam u potpunosti snosi Agencija za ruralni razvoj.

IZVOR: www.ozon.rs

Proverite takođe

Sremci na Poljoprivrednom sajmu u Komendi: Iskustva iz Slovenije

Pre deset dana Mitrovčani su ugostili poljoprivrednike iz slovenačkog grada Komenda, u okviru nastavka saradnje …