Wednesday , May 29 2024

Sremci na Poljoprivrednom sajmu u Komendi: Iskustva iz Slovenije

Pre deset dana Mitrovčani su ugostili poljoprivrednike iz slovenačkog grada Komenda, u okviru nastavka saradnje ova dva grada, priredivši im obilazak poljoprivrednih gazdinstava i seoskih domaćinstava, svinjarskih i govedarskih farmi, kao i klanicu „Mitros“. Proteklog vikenda Mitrovčani su uzvratili posetu Komendi, zajedno sa kolegama iz Opštine Irig. Oni su posetili veliki poljoprivredni sajam koji se u Komendi, na hipodromu, održava preko 20 godina, dva puta godišnje, sa preko 650 izlagača. U pitanju je jedan od većih poljoprivrednih sajmova u našem regionu, gde je moguće videti mehanizaciju i opremu za poljoprivredu, šumarstvo, komunalne delatnosti, građevinarstvo, kao i stoku, stočnu hranu i još mnogo toga.

Delegaciju iz Srema predvodili su Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Fedor Pušić, direktor Agencije za ruralni razvoj Opštine Irig.

– Delegacija iz Srema dočekana je i ugošćena na visokom nivou, zadovoljstvo je biti deo jednog ovako velikog sajma, ovako velikog događaja. Upravo je to nešto što nama nedostaje, i što planiramo da u narednom periodu, možda već na jesen, organizujemo na našem hipodromu. Iskustvo, pomoć i podrška ljudi iz Komende nam je dragocena, za nekoliko dana će nam u goste doći Stane Štebe, koji 22 godine organizuje ovaj veliki sajam u Komendi.

U planu je da obiđemo teren na mitrovačkom hipodromu, i dobijemo savete i sugestije kako da organizujemo poljoprivredni sajam u našem gradu, za početak možda ne u takvom obimu kao u Komendi, ali svakako po uzoru na njihov sajam – kaže Petar Samardžić, direktor mitrovačke Agencije za ruralni razvoj.

IZVOR: www.m-novine.com

Proverite takođe

Mitrovčani u poseti Sajmu poljoprivrede

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica organizovaće sutra kolektivni odlazak oko …